Εκπληκτική επίδοση για τη φίλη μας Σοφία Γιαννίρη, αθλήτρια της Kontogiannis Running Team, η οποία πήρε μέρος στον Vamvakou Trail Run 18km. διανύοντας την απόσταση σε 2:19 ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλί του βάθρου! Πολλά συγχαρητήρια Σοφία, ευχόμαστε να ανακαλύπτεις συνεχώς νέα μονοπάτια και πανέμορφες διαδρομές! Αξίζει να αναφέρουμε πως αγώνας αυτός πραγματοποιείται στα πλαίσια αναβίωσης του χωριού Βαμβακού Λακωνίας και τα έσοδα διατίθενται για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στον Πάρνωνα και στην ευρύτερη περιοχή. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία!

“Φέτος, μια ιδιαίτερη χρονιά για εμένα, είχα την ευκαιρία να τρέξω σε αγώνες κυρίως της Νότιας Ελλάδας και συγκεκριμένα να πάρω μια γεύση από τα  βουνά της Πελοποννήσου, όπως το Αρτεμίσιο  και ο Ταϋγετος. 

Πολύ ξεχωριστή ήταν η εμπειρία από την συμμετοχή μου στο 4ο Vamvakou Mountain Run, στη διαδρομή των 18km, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου με σημείο εκκίνησης το γραφικό χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας.

Πρόκειται για μια άψογη διοργάνωση, που μας έδωσε την δυνατότητα να τρέξουμε με ασφάλεια στις απαιτητικές πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα, διασχίζοντας φαράγγια, δασικούς δρόμους και πεζοπορικά μονοπάτια.

Παρά την υψηλή θερμοκρασία, υπήρχαν πολλοί σταθμοί με νερό, ενώ μεγάλο μέρος του αγώνα   ήταν μέσα σε δασικό περιβάλλον.

Πολύ καλή σήμανση, καθαρά μονοπάτια, εξαιρετικές παροχές και μεγάλη συμμετοχή αθλητών διέκριναν τον αγώνα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αγώνας γίνεται από την Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού και φέτος τα έσοδα πρόκειται να διατεθούν για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο βουνό του Πάρνωνα και στην ευρύτερη περιοχή της Βαμβακούς. “