Η αγαπημένη μας φίλη Σοφία Καλφοπούλου συμμετείχε στον Frozen Peaks Heroes, ο οποίος διασχίζει τα ένδοξα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά στο Περιθώρι Κάτω Νευροκοπίου Δράμας! Ευχαριστήθηκε πραγματικά τον απαιτητικό αγώνα μέσα στα καταπράσινα, μαγικά τοπία αλλά η στιγμή που έμεινε χαραγμένη στην καρδιά της ήταν εκείνη κατά την οποία όλοι οι δρομείς κατέθεταν ένα τριαντάφυλλο στο ιστορικό μνημείο των πεσόντων! Πόσα πολλά συναισθήματα αλήθεια προσέφερε αυτός ο αγώνας στους δρομείς πέραν του αγωνιστικού του χαρακτήρα! Σας τον συστ΄΄ηνουμε να τον ζήσετε! Πολλά συγχαρητήρια Σοφία και καλή συνέχεια! Πάρε ζβάρα τα βουνά τις κορφές!

“Ξεκίνησα στην ηλικία των 38 να ασχολούμαι με το τρέξιμο στην αρχή με 5χλμ και μετά σιγά σιγά το 2020 έτρεξα τον πρώτο μου ημιμαραθώνιο βουνού. Το βουνό πάντα με γοήτευε με αποτέλεσμα φέτος να γίνω επίσημα και ultra runner τερματίζοντας το Roc (89χλμ.) Οι αποστάσεις αυτές φάνταζαν “μακρινές” στο μυαλό μου. Νομίζω όμως ότι όλα έρχονται στη ζωή μας την κατάλληλη στιγμή.

Για να τρέξεις τέτοιες αποστάσεις θέλει πνευματική ωριμότητα και το σώμα ακολουθεί δεύτερο. Ο αγώνας Frozen Peaks Heroes έγινε σε προπονητικό πλαίσιο εν όψει του NTR. Ο αγώνας ήταν απαιτητικός στα ανηφορικά του κομμάτια αλλά 700μ. πριν τον τερματισμό, φτάνοντας στο μνημείο που καταθέτεις ένα λουλούδι προς τιμήν των ηρώων του 1941 αποζημιώθηκε κάθε μου προσπάθεια που έφτασα υγιής και με χαμόγελο στον τερματισμό. Δεν έχω λόγια για τους εγκάρδιους εθελοντές σε όλους τους σταθμούς.

Ευχαριστούμε την διοργάνωση που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ομορφιά αυτού του τόπου από κοντά. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον άνθρωπο που με ώθησε στον αθλητισμό το 2018 και που με παρακινεί μέχρι και τώρα και δεν είναι άλλος από τον Μπανίδη Κωνσταντίνο. Εξαιτίας του ζω όλες αυτές τις στιγμές και τον ευχαριστώ θερμά για την στήριξή του σε κάθε μου προσπάθεια.”