Για το 3o Karpenissi Trail θα σας τα πούμε όλα από προσωπική εμπειρία, μιας και είχαμε τη χαρά να τα ζήσουμε από κοντά! Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά βρεθήκαμε στην Ευρυτανία η οποία μας συνεπήρε με την ομορφιά της.

Προορισμός το Μεγάλο Χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα, όπου θα δινόταν η εκκίνηση του Karpenissi Trail. Η διαδρομή ως εκεί μοναδική, καταπράσινη, καθώς διασχίσαμε πολλά, γραφικά, ορεινά χωριουδάκια. Φτάνοντας στο Μεγάλο Χωριό μείναμε έκθαμβοι από τις όμορφες εικόνες που αντικρύσαμε. Οι κάτοικοι που συναντήσαμε φτάνοντας ζεστοί & αρκετά φιλόξενοι, προσφέρθηκαν να μας οδηγήσουν στο Ξενώνα της γλυκύτατης κας Κούλας Μαντζιούτα, από τον οποίο η θέα ήταν απίστευτη, διέκρινες τις κορυφές από την Καλιακούδα ως τη Χελιδόνα!

Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε στο χώρο της εκκίνησης να γνωρίσουμε τους διοργανωτές από κοντά, οι οποίοι μας καλωσόρισαν με όλη τους την καρδιά! Όλα ήταν έτοιμα και η πρώτη εκκίνηση θα δινόταν με τον παιδικό αγώνα το απόγευμα του Σαββάτου. Περιπλανηθήκαμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού διαπιστώνοντας πως όλο το χωριό ζούσε στο ρυθμό των αγώνων του Karpenissi Trail!

Η εκκίνηση δόθηκε το απόγευμα και η πλατεία του χωριού γέμισε με χαρούμενες παιδικές φωνές, γέμισε ουσιαστικά από τους αθλητές του μέλλοντος! Στη συνέχεια ακολούθησε η τεχνική ενημέρωση στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου οι αθλητές των 3 αγώνων ενημερώθηκαν για τις διαδρομές αναλυτικά. Η βραδιά έκλεισε με το Χυλοπίτα Party, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, όπου οι αθλητές φόρτισαν με υδατάνθρακες μη χάνοντας την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να μοιραστούν προσωπικές στιγμές. Χυλοπίτα Party καθώς η περιοχή φημίζεται για τα παραδοσιακά της προϊόντα. Μην χάσετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε!

Μια όμορφη Κυριακή ξημέρωσε και το χωριό γέμισε με χρώματα καθώς οι αθλητές συνέρρεαν από παντού! Αν και οι αθλητές και οι επισκέπτες ήταν αρκετοί, δεν δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο χωριό, ήταν κι αυτό μέρος της άψογης διοργάνωσης που ακολούθησε! Η εκκίνηση δόθηκε αρχικά στο Kaliakouda Trail μήκους 26χλ, έπειτα στο Lakomata Trail 13χλμ. και τέλος στο Gavros Trail μήκους 6χλμ.

Κοινό χαρακτηριστικό των μεγάλων διαδρομών ήταν τα μεγάλα υψομετρικά με τα οποία έπρεπε να έρθουν αντιμέτωποι οι αθλητές. Εμείς συμμετείχαμε στον Lakomata Trail, όπου μια πανέμορφη ελατοσκέπαστη, τεχνική, ανηφορική πορεία, μας οδήγησε στη Χελιδόνα. Τα μονοπάτια εξαιρετικά φροντισμένα από ανθρώπους έμπειρους σε ορεινά τερέν, αγάπη για τον τόπο τους αλλά και αγάπη για τους αθλητές. Οι σταθμοί πλήρως εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα αλλά και με παραδοσιακά λουκούμια για ενέργεια! Οι εθελοντές της διοργάνωσης πρόσχαροι & ευγενικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να μείνει σε όλους αξέχαστη αυτή η εμπειρία. Τελειώνοντας το ανηφορικό μονοπάτι μήκους 8 χιλιομέτρων βγήκαμε στα “πινακάκια”, ουσιαστικά στην κορυφογραμμή της Χελιδόνας από όπου μπορούσες να αντικρύσεις αρκετά μακρινές κορυφές! Χαρακτηριστική η διαύγεια που προσφέρει η συγκεκριμένη κορυφή. Απολαύσαμε από μακριά την Καλιακούδα υποσχόμενοι του χρόνου να είμαστε εκεί! Η σήμανση εξαιρετική, οπότε κανένας αθλητής δεν ταλαιπωρήθηκε αλλά απόλαυσε πραγματικά την ομορφιά που του χαρίστηκε απλόχερα στην Ευρυτανική φύση μέσω του Karpenissi Trail!

Φτάσαμε στον τερματισμό μέσα από παραδεισένια, καταπράσινα μονοπάτια, τα οποία αν και την προηγούμενη μέρα έβρεξε δυνατά, δεν επηρεάστηκαν, γεγονός που αποδεικνύει την σκληρή δουλειά της διοργάνωσης ώστε να παραδώσει ένα άρτιο αποτέλεσμα στους αθλητές και να αναδείξει τις ομορφιές των βουνών της περιοχής. Στον τερματισμό όλα τα μέλη της διοργάνωσης περίμεναν τους αθλητές από τον πρώτο έως τον τελευταίο έχοντας ένα ξεχωριστό χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά για τον καθένα. Ένα πλούσιο γεύμα περίμενε όσους τερμάτιζαν αλλά και όλους τους επισκέπτες με παραδοσιακές πίτες & γλυκά από τις υπέροχες κυρίες του χωριού.

Δε θα αναφερθούμε στα αποτελέσματα των αγώνων, μιας και τα έχουμε ήδη αναρτήσει αλλά θα σταθούμε στη νικήτρια των 6χλμ η οποία ήταν μόλις 11 χρονών και πραγματικά μας συγκίνησε με την εξαιρετική της επίδοση και προσπάθεια! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την συμμετοχή και την κατάκτηση του προσωπικού τους στόχου.

Η διοργάνωση του Karpenissi Trail είναι μια φιλότιμη, ειλικρινής προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και το ορεινό τρέξιμο κι αυτός είναι ο λόγος που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε! Του χρόνου το φθινόπωρο μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε κι εσείς τη μαγική εμπειρία του Karpenissi Trail! Εμείς θα είμαστε εκεί!